• helios
 • helios
 • helios

Bogatstvo
boja

Kvalitetni, savremeni, cenovno konkurentni proizvodi, efikasna tehničko-komercijalna podrška.

Zvezda Helios donirala boje za sanaciju poplavljenog Muzeja u Takovu

Gornji Milanovac 1.9.2014 - Kompanija Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca, članica Helios Grupe, danas je potpisala Ugovor o donaciji sa Opštinom Gornji Milanovac i donirala svoje materijale za obnovu Muzeja u Takovu, koji je pretrpeo velika oštećenja tokom poplave u maju ove godine. 

Muzej u Takovu, u kome se čuvaju brojni eksponati posvećeni Drugom srpskom ustanku, među kojima i slika „Takovski ustanak” Paje Jovanovića, nalazi se u školskoj zgradi, zadužbini kralja Aleksandra Obrenovića. U ime Opštine Gornji Milanovac, donaciju je preuzeo predsednik Opštine Milisav Mirković i zahvaljujući se rukovodstvu Heliosa na donaciji , istakao da je to još jedan primer društveno-odgovornog poslovanja Heliosa, ali i negovanja tradicije i čuvanja spomenika kulture od posebnog istorijskog značaja. U prilog tome ide i činjenica da će se iduće godine u Takovu svečano obeležiti 200. godišnjica od početka Drugog srpskog ustanka. 

 

„Obaveza svih nas je da čuvamo tradiciju i negujemo srpski duh i kulturu, kao i da otrgnemo od zaborava sopstvenu istoriju. Za naše potomke moramo da očuvamo i spomenike kulture, kao deo nasleđa koje im prenosimo. Raduje me što u tom nastojanju nismo sami ” rekao je predsednik Opštine Milisav Mirković, koji je ovom prilikom obišao fabrički kompleks Zvezde Helios.

 

Direktorka kompanije Zvezda Helios, Stanica Levajac kazala je da se ovom donacijom nastavlja sa sveobuhvatnom podrškom Heliosa u nedavnim poplavama. Stručnjaci Heliosa su u stalnom kontaktu sa ugroženim područjima u regionu i svojim savetima i znanjem nesebično pomažu kako bi se objekti što pre doveli u upotrebno stanje. Takođe je i nekoliko zaposlenih pogođeno poslednjom katastrofom, kojima se pomoć obezbeđuje kroz internu akciju pod sloganom „Kolege pomažu kolegama” u koju su uključeni zaposleni iz svih država sada proširene, evropske Helios Grupe. 

 

Donacija boja i lakova Muzeju u Takovu je prva u nizu Heliosovih donacija u neophodnim materijalima za rekonstrukciju. Stručnjaci Heliosa obilaze objekte u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kako bi u periodu završnih radova koji sledi, svojim donacijama pomogli da se vitalni objekti suočeni sa razornim poplavama, što pre dovedu u upotrebno stanje.   

IZDVAJAMO IZ PONUDE ŠIROKE POTROŠNJE

 • Nitro bajc

  Namenjen je za osnovno transparentno bojenje površina od masivnog drveta i furniranih ploča u enterijeru. Funkcija mu je isključivo estetska i mora se lakirati.

  Saznajte više
 • Nitro lak završni

  Proizvod je namenjen za završno lakiranje drvenih površina u enterijeru, koje su u naturu ili prethodno izbajcane (Nitro ili Akrilni bajc) i obrađene Nitro lakom osnovnim.

  Saznajte više
 • Nitro emajl

  Pokrivni premaz za zaštitu i dekoraciju površina od furnira ili masivnog drveta (nameštaja i stolarije) u enterijeru, koje su prethodno obrađene Nitro lakom osnovnim.

  Saznajte više
 • Nitro efekt lak

  Završni premaz sa efektom kovanog gvožđa ("Hammerschlag") za zaštitu i dekoraciju metala u enterijeru. Nanosi se samostalno ili u sistemu sa Nitro temeljnom bojom.

  Saznajte više
 • Lazura – tankoslojni premaz

  Lazura je tankoslojni dekorativni premaz namenjen zaštiti i dekoraciji drvene stolarije (vrata, prozori, grede) i ostalih drvenih površina u enterijeru i eksterijeru.

  Saznajte više
 • Lazurni lak

  Proizvod prvenstveno namenjen kompletnoj zaštiti i dekoraciji drvene stolarije (vrata, prozori, grede) izrađene od masivnog drveta.

  Saznajte više
 • Emajl za drvo i metal

  Univerzalni emajl za zaštitu i dekoraciju predmeta od drveta i metala u enterijeru i eksterijeru. Visokog sjaja, dobre pokrivnosti, lako se nanosi i odlično razliva. Preporučuje se kao završni premaz u ovom sistemu zaštite i dekoracije.

  Saznajte više
 • Antikorozivni temelj

  Antikorozivni temelj je osnovni premaz za zaštitu metala od korozije u enterijeru i eksterijeru.

  Saznajte više
 • Osnovna reaktivna boja – Wash primer

  Wash primer je osnovni reaktivni jednokomponentni premaz koji se nanosi direktno na površinu metala (aluminijum, bakar, pocinkovani lim).

  Saznajte više
 • Vatrostal bronza 500°C

  Osnovno-završni premaz na bazi kumaron-inden veziva i aluminijumskog praha za zaštitu u uslovima visokih temperatura u enterijeru.

  Saznajte više
 • Antik emajl

  Antik emajl je pokrivna boja za zaštitu i dekoraciju metalnih površina i predmeta od kovanog gvožđa u enterijeru i eksterijeru.

  Saznajte više
 • Praškasta glet masa

  Izrađena je od kvalitetnih veziva, finih punila i odgovarajućih aditiva. Lako se nanosi i brusi.

  Saznajte više
 • Zvezdakril podloga ekstra

  Izrađena je od kvalitetnih smola i odgovarajućih dodatnih sredstava.

  Saznajte više
 • Zvezdapol

  Zvezdapol je boja za unutrašnje zidove. Otporna je na suvo brisanje, ne zatvara površinu i odlično propušta vodenu paru.

  Saznajte više
 • Zvezdakril fasadna boja

  Zvezdakril fasadna boja je izrađena od kvalitetnih smola, punila i odgovarajućih aditiva.

  Saznajte više